Abonare Site!

We'll not spam mate! We promise.

marți, 9 iulie 2013

Cum sa parolezi un folder

Dragi cititori, in acest post m-am gandit sa continui seria de tutoriale si sa va invat o metoda foarte simpla pentru a parola un folder. Aceasta metoda nu necesita nici un program special si este destul de sigura in afara cazului in care persoana care nu poate vedea continutul nu se hotaraste pur si simplu sa il stearga :)  . Pentru a incepe veti avea nevoie de un program pentru arhivare/dezarhivare iar link-ul pentru descarcare il puteti gasi, alaturi de alte programe gratuite intr-un post al meu numit Programe freeware si site-uri utile .
Pentru  a parola folderul trebuie sa faceti urmatorii pasi:

 in primul rand dati click dreapta cu mouse-ul si selectati new iar apoi "zip archive" sau  "Winrar zip archive" in cazul in care aveti instalat programul "Winrar" .Odata selectat,pe desktop veti avea o iconita pe desktop care arata cam asa:tutoriale sau asa:tutoriale .
Dupa ce ati facut aceasta arhiva deschideti-o si  adaugati fisierele dorite in ea (nu o puteti parola pana nu adaugati cel putin un fisier. Odata adaugate fisierele mergeti cu mouse-ul in coltul ecranului la tab-ul "file" dati click pe el si apoi pe optiunea a doua "add a password" tutoriale Dupa ce ati adaugat parola pe care o doriti puteti inchide fereastra si la urmatoarea deschidere a folderului o sa vedeti ca vi se va cere parola (trebuie sa mentionez ca folderul in sine se va deschide deoarece este practic o arhiva dar pentru a vedea documentele din interior va fi necesara parola).tutoriale
Aceasta metoda este una foarte simpla si practica pentru a parola diferite documente in windows fara a fi nevoit sa folositi programe sau diferite coduri. In principiu este destul de greu pentru un utilizator de nivel mediu sa sparga parola insa daca aveti documente foarte importante va recomand sa folositi programe speciale de criptat. De asemenea aceasta metoda are anumite neajunsuri precum faptul ca odata parolate pentru adaugarea altor fisiere trebuie sa scoateti parola si sa o adaugati din nou. Chiar si asa mie mi se pare modalitate ieftina si facila de pastrare a datelor in siguranta.

Distribuiti aceasta Postare!
Urmariti →
Distribuiti →
Powered By: Pcpedia

2 comentarii: