Abonare Site!

We'll not spam mate! We promise.

joi, 7 noiembrie 2013

Cum sa instalezi Linux de pe un stick USB

Salut prieteni, astazi vreau sa va explic cum poti instala Ubuntu sau alta distributie de Linux in cazul in care nu aveti un mediu optic, de pe un stick usb sau chiar de pe un telefon mobil . Pentru cei care nu stiu ce este Ubuntu acesta este un sistem alternativ de operare bazat pe linux pentru computere personale, servere si netebook-uri.

Pentru inceput trebuie un mediu de stocare de 4gb (merge si mai mic dar asta e recomandat) si sa descarcati un program numit Universal USB Installer Utility pe care il puteti gasi aici. Odata descarcat dati click pe executabil si vi se va cere sa alegeti distributia de linux pe care o doriti. Trebuie precizat ca inainte va trebui sa descarcati acea distributie de pe site-ul ei insa nu va faceti griji deoarece distributiile linux sunt gratuite si sunt foarte usor de descarcat (la finalul articolului veti gasii cateva link-uri de unde puteti descarca unele distributii. Dupa ce ati ales distributia apasati butonul browse si alegeti fisierul iso corespunzator acesteia.Dupa asta selectati litera stick-ului usb pe care l-ati bagat in calculator si apasati butonul create.
tutoriale
Odata creat restartati pc-ul, intrati in bios apasand ¨delete¨ ¨F1¨ sau alta tasta in functie de biosul dvs si setati pc-ul sa booteze de pe stick. Urmati instructiunile de instalare si veti avea linuxul instalat pe calculator.


Dupa cum am promis aici pun cateva linkuri cu distributii de linux

lubuntu (pentru pc-uri mai lente)
Pentru mai multe informatii despre Linux puteti intra aici

Distribuiti aceasta Postare!
Urmariti →
Distribuiti →
Powered By: Pcpedia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu